söndag, oktober 06, 2013

Tro inte på dem som säger att "det går inte"!

"Det går inte", är nog något som du hört många gånger. Och säkert har du sagt de orden också, kanske många gånger, till och med, att "det där, det går inte".

Går det att plantera en vinranka på friland i Lammhult i december månad och räkna med att den ska överleva och ge frukt? Nej, det går inte självfallet inte att planera växter som vi förknippar med Medelhavsländerna – i kalla Lammhult, på friland (okey, intill husväggen), och i december månad… Du är inte klok, Annika.

Likväl gick det, och vinrankan frodas nu på min prästgårdstomt.

Tro inte på folk när de säger att ”det går inte”. Tro inte på dem, pröva själva och förvånansvärt ofta visar det sig fungera.

Låt mig ta ett annat exempel. Går det att göra en viss administrativ åtgärd (vars innebörd jag inte närmare ska gå in på här och nu)? Nej, svarar juristerna på regional nivå. Nej, det går inte, svarar juristerna på högsta nivå i Sverige.

Likväl gick det.

Den här söndagen (19:de söndagen efter Trefaldighet), då jag skriver detta, har i Evangelieboken överskriften: Trons kraft. I bibeltexterna får vi möta människor som tror att det omöjliga kan bli möjligt, som tror att gamla fördomar som funnits i generationer kan ifrågasättas och raseras, som tror att en annan värld är möjlig.

Så, när folk omkring dig säger att "det går inte", tro då inte på dem, utan pröva själv, och förvånansvärt ofta kommer du att se att det faktiskt går. Det omöjliga kan bli möjligt, för allt är möjligt för den som tror.

PS. Kolla gärna in min krönika i Smålandsposten för några år sedan: Undrens tid är ej förbi.

1 kommentar:

Allie Reyna sa...

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.

Mitt foto
Jag heter Annika Stacke, och med gnosjöandan i mina gener tror jag det mesta är möjligt. Jag är präst i Svenska kyrkan i Lammhult mitt i Småland och Växjö stift. Bor i prästgård som numera är min. Företaget Stacke Media AB, som jag sjösatt, sysslar med videoproduktion.