måndag, mars 16, 2009

Min syssling Annika

Hade det inte varit för en omständighet som ligger c:a 140 år bakåt i tiden, så skulle med största sannolikhet inte Skede kyrkokör kommit till Aneboda kyrka för att sjunga en söndag i mars 2009.

Vad var det då som hände för cirka 140 år sedan? Jo, på en plats som heter Viared, som ligger strax väster om Borås – det är där man på motorvägen mot Göteborg ser de stora postorderfirmornas lagerbyggnader – där gifte sig någon gång omkring 1870 Josef Gabrielsson med Anna Lovisa Olofsdotter. Paret gick tolv barn. En av sönerna hette Anton och en annan hette Frans.

Frans är min morfar och Anton är farfar till en kvinna i kören som också lystrar till det vackra namnet Annika.

Annika och jag är alltså sysslingar, och fram till våren 2008 hade i varje fall jag ganska dåligt grepp över sysslingnivån på Ryssnässläkten, men då fick vi kontakt med varandra, och denna kontakt mynnade ut i att Annika tog initiativ till att mötas genom att Annikas kyrkokör kom till en gudstjänst i Aneboda.

Skede kyrkokör, under ledning av kantor Jarri Ederth, framförde flera vackra sånger under gudstjänsten i fastetid.

2 kommentarer:

annika jh sa...

Kära syssling!

Så rart att läsa dina inledningsord till förra söndagens gudstjänst! Tack för senast. Alla i kören tyckte att det hade varit en mycket trevlig utflykt och tyckte att du var så trevlig. Jag kan bara instämma.

Jag surfade in på webb-tv men förra söndagen har inte hunnit in, vilket jag mycket väl förstår. I stället surfade jag vidare på den här adressen du gav mig. Ett alldeles nytt forum för mig men jag kommer nog att återkomma.
Ha en skön helg-fast du jobbar förstås. Själv ska jag rätta ett antal uppsatser.
Kram från Annika

Annika Stacke sa...

Tack så mycket, kära syssling Annika!

Vad roligt det var att ha er här - och tack återigen för den utsökta goda middagen jag blev bjuden på!

Inspelningen var en testinspelning, som visade sig innehålla vissa ljudmässiga delar som inte går att sända. Men er sång blev fin, och jag skall lägga över den på en DVD, så ni får se och höra er själva.

Kram så länge - vi ses!
Annika

Mitt foto
Jag heter Annika Stacke, och med gnosjöandan i mina gener tror jag det mesta är möjligt. Jag är präst i Svenska kyrkan i Lammhult mitt i Småland och Växjö stift. Bor i prästgård som numera är min. Företaget Stacke Media AB, som jag sjösatt, sysslar med videoproduktion.